Batatová polievka
Ingrediencie na 1 porciu
| Mrkva | 1 kus | |
| Petržlen koreň | 100 g | |
| Cibuľa šalotka | 1 kus | |
| Šošovica varená | 80 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Škorica | 4 g | |
| Bobkový list | 2 kusy | |
| Korenie nové | 1 lyžička | |
| Maslo ghee | 10 g | |
| Zemiaky batáty varené bez šupky | 150 g | |
| Koriander vňať | 0.5 hrsť |
Šošovicu (Beluga) uvarte podľa návodu na obale. Vo veľkom hrnci orestujte na tuku šalotku na kocky. Pridajte pokrájanú mrkvu a petržlen. Medzitým, čo sa restujú, oškrabte sladké zemiaky a nakrájajte ich na stredné kocky. Pridajte ich k zelenine do hrnca spolu s korením. Zmes zeleniny a korenia pekne premiešajte a po chvíli restovania zalejte horúcou vodou alebo vývarom tak, aby bola všetka zelenina vo vode. Pretože polievku nebudeme zahusťovať, nepridávajte vody či vývaru príliš. Hrniec priklopte pokrievkou a nechajte pomaly variť, kým nebude všetka zelenina mäkká na zhryz. Teraz z polievky vyberte všetko korenie, rozmixujte na naozaj jemný krém, dochuťte soľou a prípadne korením a na záver pridajte uvarenú strukovinu. Servírujte s čerstvým koriandrom alebo s petržlenovou vňaťou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 364.1 Kj
| Bielkoviny | 2.23 g |
| Sacharidy | 15.19 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.21 g |
| Tuky | 1.42 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.62 g |
| Cholesterol | 0.03 g |
| Vláknina | 5.49 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





