Baklažánovo-paradajkové lasagne
Ingrediencie na 1 porciu
| Bazalka čerstvá | 1 hrsť | |
| Baklažán | 0.5 kus | |
| Oregano drvené | 2 štipky | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Rajčina | 1 kus | |
| Mozzarella light | 80 g | |
| Olej kokosový | 1 ml |
Baklažán nakrájame na kolieska (cca pol centimetra), posolíme a necháme 15 minút odpočívať. Osušíme z neho vodu a z oboch strán posypeme oreganom. Potom si rozpálime panvicu a z oboch strán opečieme kolieska dozlatista. Paradajku a mozzarellu si tiež nakrájame na kolieska. Vrstvíme všetko na seba do malej zapekacej mištičky, aby nám vyšli aspoň dve vrstvy. Medzi jednotlivými vrstvami zľahka solíme a prekladáme bazalkou. Pečieme v rúre na 180 °C počas 20 minút.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 265.1563 Kj
| Bielkoviny | 2.48 g |
| Sacharidy | 8.16 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.5 g |
| Tuky | 1.58 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.08 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.1 g |
| Vláknina | 4.16 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





