Najlepšie nekysnuté cesto na pizzu

Máme pre vás tie najlepšie typy na cesto na pizzu bez kysnutia. Pozrite sa na niekoľko druhov ciest na pizzu. Jedzte zdravo a chutne!

Domáce cesto na pizzu bez kysnutia

Skvelú pizzu si nemusíte vychutnať len v pravej talianskej reštaurácii. Môžete si ju jednoducho pripraviť aj vo vašej domácej kuchyni. Čo ľudí väčšinou odrádza od pečenia domácej pizze je použitie múky, či dlhá príprava cesta. Veľa ciest zo známych receptov musí kysnúť, aby získalo znamenitú chuť. Tak ako sa dá múka nahradiť zdravšou náhradou, tak existujú recepty, ktoré kysnutie nepotrebujú a stále vynikajúco chutia!

Rýchle cesto na pizzu nekysnuté

Nasledujúci recept je populárny medzi domácimi kuchármi všetkých kategórií. Je nenáročný, pripraviť ho zvládnu aj začiatočníci. Preto ak chcete upútať pozornosť na pracovnom stretnutí, či potešiť rodinu známou pochúťkou, je pizza tou najlepšou voľbou. Ak preferujete sladké jedlá, presne tak jednoduchá a chutná je zdravá tvarohová bábovka.

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 1/2 vrecka prášku do pečiva
  • 150 ml vody
  • štipka soli
Rýchle cesto na pizzu nekysnuté

Postup

  1. V miske zmiešame hladkú múku, štipku soli a prášok do pečiva. Premiešame.
  2. Pridáme olivový olej a vodu a začneme vypracovávať cesto. Cesto môžeme miesiť ručne alebo strojom. Pokiaľ cesto miesime ručne, robíme to dovtedy, kým sa cesto neprestane lepiť k okrajom misky.
  3. Pripravíme si plech, vymastený olejom alebo vyložený papierom na pečenie, či špeciálnu formu na pizzu.
  4. Cesto rozprestrieme na plech a dotvoríme pizzu podľa vlastnej chuti.
  5. Pečieme v rúre pri 220°C približne 15 minút.

Nekysnuté cesto na pizzu z jogurtu

Jogurt pridáva tomuto rýchlemu cestu na domácu pizzu špecifickú chuť a jemnú štruktúru. Zároveň z takto pripravenej pizze robí jej zdravšiu variantu. Ak sa obávate o vašu hmotnosť či o zdravie, vždy je možnosť, ako si pripraviť zdravé cesto na pizzu za použitia lokálnych surovín.

Nekysnuté cesto na pizzu z jogurtu

Ingrediencie

  • 300 g bieleho jogurtu
  • 1 téglik polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 vajcia
  • štipka soli

Postup

  1. V jednej miske vyšľaháme vajce. V druhej miske zmiešame sypké prísady.
  2. Následne obsah v dvoch miskách zmiešame a dôkladne premiešame.
  3. Po premiešaní začneme pridávať jogurt. Robíme to postupne, po lyžičkách, pri stálom miešaní cesta.
  4. Po dokončení cesto dáme na pripravený plech a pridáme vlastné ingrediencie.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 – 25 minút.
KetoMix: Zhubněte pomocí ketonové diety
Schudnite pomocou ketónové diéty >>

Domáce cesto na pizzu so sušeným droždím

Na tento recept je potrebný kvások, pretože používame droždie. Cesto bude kysnúť približne hodinu. Tento tradičný recept sa hodí hlavne keď máme dostatok času na prípravu, alebo chceme pizzu robiť až na nasledujúci deň – v takom prípade sa môže uskladniť do chladničky. Samozrejme sa však dá cesto pripraviť aj bez droždia alebo s použitím zeleniny.

Ingrediencie

  • 1 PL sušeného droždia
  • 2 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 šálka teplej vody
  • 1 ČL soli
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 ČL medu
Domáce cesto na pizzu so sušeným droždím

Postup

  1. Ako prvé si pripravíme kvások – teplú vodu zmiešame s medom a droždím. Necháme odpočívať približne 10 minút.
  2. Následne kvások zmiešame s ostatnými prísadami a vypracujeme hladké cesto.
  3. Vymiesené cesto vložíme do väčšej misy, prikryjeme nejakou textíliou a odložíme na teplé miesto na 45 minút. Pokiaľ chceme cesto použiť až nasledujúci deň, odložíme ho do chladničky.
  4. Potom cesto rozvaľkáme a pizzu dokončíme pridaním prísad podľa vlastného výberu.
  5. Pečieme pri teplote 220°C približne 15 minút.

Recept na pizzu so šunkou a kukuricou bez kysnutia

Čo robí z pizze skutočne univerzálne jedlo? Skutočnosť, že môžeme pridať akékoľvek prísady na jej dotvorenie. Šunka alebo syr? Tradičné. Ananás? Prečo nie! Možností je nekonečne veľa. Pokiaľ obľubujete netradičné chute a chcete zároveň jesť zdravo, vyskúšajte pizzu z ovsených vločiek.

Recept na pizzu so šunkou a kukuricou bez kysnutia

Ingrediencie

  • 1 paradajkový preklad
  • 1 ČL majoránu
  • 2 ČL bazalky
  • soľ
  • 200 g šunky
  • 100 g kukurice

Postup

  1. Cesto na domácu pizzu si pripravíme podľa jedného z vyššie uvedených receptov.
  2. Potom v miske urobíme paradajkový základ – paradajkový preklad, majorán a bazalka. Pridáme soľ podľa chuti.
  3. Paradajkovým základom potrieme cesto prichystané na plechu.
  4. Následne pizzu ozdobíme šunkou a kukuricou. Môžeme použiť šunku krájanú na plátky alebo na pásiky.
  5. Pečieme podľa inštrukcií v recepte na vybrané cesto.

TIP: Pre chutné vylepšenie okrajov pizze ich môžete potrieť cesnakom či olejom s bylinkami.

Prajeme dobrú chuť!

Irena Naturhouse
Schudnite s Naturhouse – odborník na chudnutie >>

    Chcete dostávať zaujímavé jedálničky do mailu?


    © COPYRIGHT 2020 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.