Hlavné chody
Recepty na zdravé hlavné chody na Pestrom jedálničku. Môžete si vybrať recept z niekoľkých stoviek možností.
>> Ďalšie recepty na zdravé hlavné chody nájdete na Ketomix <<
Sendvič so šunkou a syrom
Plátky chleba natrieme vrstvou Lučiny, dáme plátok šunky, plátok syra, list ľadového šalátu, koliesko paradajky a priklopíme...
Morčacie mäsko s pečenou mrkvou
Olúpanú a nakrájanú mrkvu na kolieska poukladáme na papierový obrúsok, ľahko posolíme a necháme chvíľku odpočívať....
Pstruh na hubách
Očistené huby nakrájame na plátky a dáme variť do malého množstva vody, varíme pomaly na miernom ohni. Pstruha si nakrájame na menšie...
Kuracia gorgonzola
Kuracie mäso si ochutíme a sprudka orestujeme na nepriľnavej panvici. Na inej panvici si osmažíme na tenké plátky nakrájané a očistené...
Kurací špíz
Mäso, šampiňóny a zeleninu nakrájame na ľubovoľne veľké kúsky. V miske zmiešame s trochou oleja, soli, korenia a bylinkami či korením....
Zeleninový špíz
Zeleninu si nakrájame a napicháme na špajdle, potrieme olejom zmiešaným s korením či bylinkami. Pečieme buď na grile alebo v predhriatej rúre....
Cesnakovo-šampiňónový šalát
Cesnak nakrájame na plátky, olúpané šampiňóny taktiež. A podusíme na panvici spolu s trochou vody, olivovým olejom, citrónovou...
Ovsené tvarohové lievance
Tvaroh a vajce si ušľaháme v mise, prisypeme instantné jemné vločky, pridáme prášok do pečiva a podľa potreby vodu (75 - 125 ml). Lyžicou tvoríme lievance na nelepivú panvicu a pečieme...
Toustový chlieb s arašidovým maslom a jablkami
Plátky chleba si natrieme arašidovým maslom a navrch poukladáme nakrájané jablko. Zvyšok jablka si necháme na zajedanie.
Toustový chlieb s arašidovým maslom a banánom
Plátky chleba si natrieme arašidovým maslom a navrch poukladáme nakrájaný banán a zvyšok si necháme na zajedanie.
Toustový chlieb s arašidovým maslom a hruškou
Plátky chleba si natrieme arašidovým maslom a navrch poukladáme nakrájanú hrušku a zvyšok si necháme na zajedanie.
Toustový chlieb s arašidovým maslom a mangom
Plátky chleba si natrieme arašidovým maslom a navrch poukladáme nakrájaným mangom a zvyšok si necháme na zajedanie.