Treska s kapustou

Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 0.5 strúčik | |
Olej olivový | 1 ml | |
Cibuľa červená | 1 kus | |
Kapusta hlávková | 50 g | |
Treska pečená | 150 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Rajčina | 0.5 kus | |
Korenie paprika mletá | 1 štipka | |
Fazule červené konzervované | 200 g | |
Zeleninový vývar | 150 ml |
Tiež vás straší predstava kapustových karbonátkov zo školskej jedálne? Nebojte sa, naučíme vás využívať kapustu do teplých jedál aj studených šalátov. Krehké listy kapusty predstavujú vitamínovú bombu a stačí ich pri tom len chvíľu dusiť alebo variť.
Na oleji chvíľu opekajte cibuľu, kým nezmäkne. Pridajte cesnak a opekajte ďalších pár minút. Potom pridajte údenú papriku, nakrájané paradajky, fazuľu, prilejte vývar a celú zmes priveďte k varu. Pridajte kapustu a varte približne 4-5 minút. Nakoniec dochuťte soľou a čiernym korením.
Filety z ryby potrite olejom, osoľte, okoreňte čiernym korením a na rozpálenej panvici na grilovanie opekajte z každej strany približne 3 minúty. Fazuľovú zmes s kapustou rozdeľte do misiek, navrch položte rybie filé a môžete podávať.
Vyskúšať môžete aj ďalšie recepty z kapusty.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 205.63 Kj
Bielkoviny | 1.67 g |
Sacharidy | 6.51 g |
Tuky | 1.31 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.91 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 2.11 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Ryby a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT