Paradajkovo-cicerové karí

Ingrediencie na 1 porciu
| Cesnak | 0.5 strúčik | |
| Olej olivový | 1 ml | |
| Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
| Cibuľa červená | 0.5 kus | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Ryža basmati varená | 100 g | |
| Cícer v slanom náleve | 100 g | |
| Koriander mletý | 1 štipka | |
| Kurkuma mletá | 1 štipka | |
| Mlieko kokosové | 100 ml | |
| Rajčiny v plechovke | 200 g |
Šťavnaté, farebné a voňavé jedlo rozveselí aj ten najchladnejší jesenný večer.
Vo veľkom hrnci rozohrejte olej na miernom ohni a opečte na ňom cibuľu do mäkka, približne 5 minút. Potom vmiešajte cesnak, korenie garam masala, sušený koriander a opekajte, kým sa korenie krásne rozvonia. Pridajte paradajky z plechovky, premiešajte a varte do mäkka prikryté pokrievkou približne 10 minút.
V ďalšom kroku pridajte kokosové mlieko z konzervy, zmes okoreňte čiernym korením a osoľte. Priveďte k varu, stiahnite plameň a varte ešte ďalších 10-15 minút, kým omáčka zhustne. Na koniec dochuťte štipkou kurkumy, ktorú je ale vhodné pridať až potom, keď omáčka prejde varom. S kurkumou opartne, je veľmi aromatická.
Nakoniec prisypte cícer, cherry paradajky a zmes ohrejte. Posypte koriandrom a podávajte s ryžou. Odporúčame preskúmať aj ďalšie recepty z chutného cíceru.
*Namiesto korenia garam masala, kurkumy a koriandru môžete použiť kari korenie podľa vlastnej chuti. Odporúčame pridať aj chilli korenie.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 198.867 Kj
| Bielkoviny | 1.66 g |
| Sacharidy | 7.31 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.06 g |
| Tuky | 1.35 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.05 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Vláknina | 1.13 g |
| Sodík | 15.29 g |
| Vápnik | 0.01 g |
| Gi | 0.65 |
ALERGÉNY
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





