Thajské rizoto

Ingrediencie na 1 porciu
| Paprika červená | 1 kus | |
| Paprika žltá | 1 kus | |
| Paprika zelená | 1 kus | |
| Špenát čerstvý | 20 g | |
| Orechy kešu | 1 hrsť | |
| Chilli paprička | 1 kus | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Ryža celozrnná | 60 g | |
| Limetka | 0.5 kus | |
| Mlieko kokosové | 50 ml | |
| Maslo ghee | 15 g |
Rizoto na thajský spôsob vás okúzli svojou pikantnosťou. Chilli obsahuje štipľavý alkaloid kapsaicin, ktorý pôsobí analgeticky a antibakteriálne. Chilli je navyše skvelým pomocníkom pri chudnutí.
Najprv si pripravte ryžu. Dobre ju prepláchnite a potom ju dajte variť do osolenej vody podľa návodu na obale.
Papriky si nakrájajte na menšie kocky a chilli papričku najemno (nemusíte ju dávať do jedla celú aj so semienkami, ak nemáte radi príliš pikantné jedlo).
Na panvici si rozpáľte ghee, prihoďte nakrájanú papriku a chilli a vyprážajte. Potom pridajte uvarenú ryžu a kokosové mlieko. Všetko spoločne krátko poduste.
Nakoniec odstavte z platne a primiešajte špenát, limetkovú šťavu a čerstvú kôru (ale len v prípade, že nemáte chemicky ošetrenú limetku).
V rúre pri 180 °C po dobu 10 minút opražte kešu orechy, ktorými nakoniec posypete rizoto a môžete podávať.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 705.915 Kj
| Bielkoviny | 5.37 g |
| Sacharidy | 25.45 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
| Tuky | 9.67 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.62 g |
| Cholesterol | 0.03 g |
| Vláknina | 6.25 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





