Kapustnica

Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Cesnak | 2 strúčiky | |
| Zemiaky | 50 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Korenie paprika mletá | 5 štipok | |
| Kapusta kyslá | 150 g | |
| Zeleninový vývar | 700 ml | |
| Olej repkový | 10 ml | |
| Rajčatový protlak | 25 g | |
| Bobkový list | 2 kusy |
Cibuľu a cesnak si nakrájame najemno, potom speníme na troche oleja a zaprášime mletou paprikou. Nakoniec zalejeme vývarom a necháme variť. Pridáme celé korenie, bobkový list, nadrobno nakrájané zemiaky, na rezance nakrájanú kapustu a paradajkový pretlak a varíme domäkka. Osolíme podľa chuti.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 290.129 Kj
| Bielkoviny | 1.47 g |
| Sacharidy | 11.43 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.03 g |
| Tuky | 1.31 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.08 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Vláknina | 3.11 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





