Zapekaná čakanka
Ingrediencie na 1 porciu
| Olej olivový | 1 ml | |
| Vajce | 2 kusy | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Muškátový oriešok mletý | 5 g | |
| Zeleninový vývar | 10 ml | |
| Semienka slnečnicové | 10 g | |
| Syr parmezán strúhaný | 25 g | |
| Korenie kari | 10 štipok | |
| Čakanka | 200 g | |
| Creme fraiche | 25 g |
Čakanku očistite a umyte, rozpoľte a zbavte hlúbika. Na panvici rozohrejte trochu oleja, čakanku poduste asi 10 minút, podlievajte vývarom. Čakanku vložte do zapekacej misy. Zmiešajte créme fraiche, vajcia a korenie a prelejte cez zeleninu. Nakoniec posypte syrom a slnečnicovými semienkami. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C asi 30 minút.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 450.217 Kj
| Bielkoviny | 6.89 g |
| Sacharidy | 1.79 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
| Tuky | 7.97 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 2.77 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 0.21 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Vápnik | 0.03 g |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





