Pečené morčacie mäso s hlivou, zemiaky
Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Hliva ustricová | 100 g | |
| Zemiaky bez šupky | 100 g | |
| Mäso morčacie restované | 100 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Rasca | 1 štipka |
Na troche masla opražíme cibuľku. Hlivu nakrájame na menšie kúsky a dáme ju podusiť s trochou vody a rascou do menšieho hrnca spolu s cibuľkou. Dusíme cca 15 min. Medzitým si očistíme mäso a nakrájame na menšie kúsky. Nasolíme a okoreníme. Vložíme do menšieho pekáča a zalejeme zmesou z hlivy a cibuľky. Pečieme cca 50 min. na 180 °C. Podávame s varenými zemiakmi.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 245.006 Kj
| Bielkoviny | 1.34 g |
| Sacharidy | 9.2 g |
| Tuky | 0.26 g |
| Vláknina | 3.03 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





