Zemiakový šalát so špargľou a rukolou

Ingredience na 1 porci

Brambory se slupkou120 g
Olej olivový extra panenský24 ml
Pažitka5 hrstí
Rukola50 hrstí
Chřest zelený1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kapary10 g
Ocet balzamiko1 g
Ančovičky10 g

Zemiaky dôkladne umyte a uvarte. Špargľu očistite, olúpte a odkrojte od spodnej časti stonky, ktorá môže byť drevnatá. Pokrájajte ho na kúsky a dajte variť do vody s cukrom tak, aby sa uvaril na skus. Maximálne 7 minút. Potom ho vyberte z vody, nechajte ho odkvapkať a vychladnúť. Pripravte si dresing. Špargľu spolu so zemiakmi naložíme do dressingu a necháme hodinku odležať v chladničke. Na tanier potom dajte rukolu, zemiakovú zmes a všetko posypte pažítkou.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 144.606 Kj

Bílkoviny2.48 g
Sacharidy2.73 g
Sacharidy z cukrů1 g
Tuky1.48 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.82 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Cholesterol0.01 g
Vláknina1.22 g
Vápník0.01 g

Alergeny

Ryby a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.