Šalát s figami a kozím syrom

Ingredience na 1 porci

Olej olivový5 ml
Salát ledový125 g
Vejce vařené na tvrdo1 kus
Ořechy vlašské1 hrst
Rukola1 hrst
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Sýr kozí čerstvý50 g
Ocet balzamiko10 g
Cukr hnědý třtinový2 g
Fíky čerstvé50 g

V miske zmiešajte rukolové listy spolu s ľadovým šalátom. Odporúčame oba šaláty poriadne opláchnuť. Ďalej pridajte nakrájané figy (v zimnom období môžete čerstvé figy zameniť za sušené).

 

Figy sú bohaté na vitamín E, B6, B1 a B2, obsahujú draslík, vápnik, horčík a železo. Sú ľahko stráviteľné a pôsobia nie len močopudne ale aj ako mierne preháňadlo.

 

 

Šalát premiešajte so zálievkou z olivového oleja, balzamikového octu, cukru, soli a čierneho korenia.

 

Vlašské orechy nasekajte a vmiešajte do šalátu.

 

Kozí syr nakrájajte na menšie kúsky alebo rozdrobte a posypte ho navrch šalátu. Šalát môžete ďalej obohatiť s obľúbenými semienkami, orieškami, čerstvými bylinkami alebo napríklad brusnicovým džemom, ktorý sa perfektne hodí ku koziemu syru.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 689.6809 Kj

Bílkoviny8.69 g
Sacharidy3.17 g
Sacharidy z cukrů0.05 g
Tuky12.58 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)2.53 g
Cholesterol0.15 g
Vláknina0.79 g
Vápník0.03 g

Alergeny

Vejce a výrobky z nich

Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.