Tuniakový šalát
Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Mrkva | 1 kus | |
| Vajce | 2 kusy | |
| Uhorka kyslá | 1 kus | |
| Pažítka | 0.5 hrsť | |
| Paprika červená | 1 kus | |
| Tuniak vo vlastnej šťave | 150 g | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 5 g |
Tuniaka vyberieme z konzervy, nálev alebo olej zlejeme, ale nepoužijeme. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Mrkvu oškrabeme, opláchneme, nastrúhame na rezance a pokvapkáme citrónovou šťavou, papriky opláchneme a nakrájame na menšie kúsky, uhorky takisto nakrájame na kolieska. Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpeme, nakrájame na osminky a pažítku nasekáme nadrobno. Všetko dáme do misy a posypeme korením a zľahka premiešame.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 854.912 Kj
| Bielkoviny | 9.94 g |
| Sacharidy | 25.19 g |
| Tuky | 9.02 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.55 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 9.7 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Vápnik | 0.03 g |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





