Zapečený kuskus so zeleninou

Doba prípravy: 40 min. | autor:

Zapečený kuskus so zeleninou

Zapečený kuskus so zeleninou

Kuskus je chutná a ľahko stráviteľná krupica z jačmeňa, prosa alebo pšenice. Má tvar drobných guličiek a svojim vzhľadom, chuťou a spôsobom prípravy trochu pripomína bulgur. Najvhodnejšie je použitie celozrnného kuskusu, ktorý obsahuje viac výživných látok.

 

Príprava kuskusu je jednoduchá. Množstvo kuskusu zalejte mierne osolenou vriacou vodou a počkajte, kým ju kuskus nasiakne. Na 250 g kuskusu je treba 250 ml vody.

 

Najprv si ošúpte cibuľu s cesnakom a pokrájajte ich na malé kúsky. Zvyšnú zeleninu taktiež umyte, očistite a nakrájajte na malé kocky. Údené tofu nastrúhajte do väčšej misy na hrubom strúhadle.

 

Na troške olivového oleja vypražte cibuľu a cesnak. Keď zozlatnú pridajte polovicu údeného tofu, predom pripravený kuskus a okoreňte. Celú zmes preložte z panvice do zapekacej misy. Navrch naskladajte pokrájanú zeleninu a zvyšok nastrúhaného tofu. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C po dobu cca 30 minút.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
2 strúčiky Cesnak
10 g Bazalka sušená
20 ml Olej olivový
1 kus Cuketa
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
4 kusy Paradajka
2 štipky Kurkuma mletá Kotányi
2 štipky Provensálske korenie Vitana
400 g Tofu údené
500 g Kuskus celozrnný

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.