Vretienka s paradajkami a nivou
Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Bazalka čerstvá | 1 hrsť | |
| Olej olivový | 6 ml | |
| Syr plesnivý niva | 20 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Rajčina | 1 kus | |
| Korenie paprika mletá | 5 štipok | |
| Bujón v kocke | 3 g | |
| Cestoviny celozrnné | 60 g |
Cesnak si nakrájame na tenké plátky, cibuľu najemno a spoločne osmažíme na oleji. Paradajky sparíme, zbavíme šupiek a pokrájame. Pridáme k cibuli paradajky, bujón, zalejeme vodou a prevaríme. Na záver pridáme mletú papriku, bazalku a nastrúhanú nivu, prehrejeme aby sa niva rozpustila. Zmiešame s uvarenými cestovinami a ozdobíme bazalkou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 400.18642 Kj
| Bielkoviny | 3.06 g |
| Sacharidy | 14.81 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
| Tuky | 1.98 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.04 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Vláknina | 5.31 g |
| Vápnik | 0.02 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





