Rizoto na thajský spôsob

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Rizoto na thajský spôsob

Rizoto na thajský spôsob

Rizoto na thajský spôsob vás očarí svojou pikantnosťou. Chilli obsahuje štipľavý alkaloid kapsaicin, ktorý pôsobí analgeticky a antibakteriálne. Chilli je navyše skvelým pomocníkom pri chudnutí.

 

Najprv si pripravte ryžu. Dobre ju opláchnite a potom ju dajte variť do osolenej vody podľa návodu na obale.

 

Papriku nakrájajte na menšie kocky a chilli papričku najemno (ak nie ste milovníkom príliš pálivého jedla, nemusíte ju dávať do jedla celú a so semienkami).

 

Na panvici zohrejte ghee, prihoďte nakrájanú papriku, chilli a opekajte. Po chvíli pridajte uvarenú ryžu a kokosové mlieko. Všetko spoločne krátko poduste.

 

Nakoniec odstavte, primiešajte špenát, limetkovú šťavu a čerstvú kôru (ale len v prípade, že nemáte chemicky ošetrenú limetku ale BIO limetky).

 

V rúre pri 180°C opražte kešu orechy po dobu 10 minút. Nakoniec nimi posypte pripravené rizoto a môžete podávať.

Ingrediencie - 2 porcie

1 kus Paprika červená
1 kus Paprika žltá
1 kus Paprika zelená
40 g Špenát čerstvý
2 hrste Orechy kešu
2 kusy Chilli paprička
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
120 g Celozrnná ryža varená
1 kus Limetka
100 ml Kokosové mlieko
30 g Maslo ghee

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.