Pohánka s hummusom a pečenou zeleninou

Doba prípravy: 45 min. | autor:

Pohánka s hummusom a pečenou zeleninou

Pohánka s hummusom a pečenou zeleninou

Pohánka je nenápadná plodina s príjemnou orieškovou chuťou. Je vhodná pri bezlepkovej diéte, obsahuje nenasýtené mastné kyseliny a má vplyv na zdravie ciev.

V kombinácií s hummusom a pečenou zeleninou je skvelou a ľahkou pochúťkou.

 

Najprv si pripravte zeleninu. Surovú tekvicu hokkaido, surové batáty a mrkvu si očistite a nakrájajte na hranolky. Všetko narovnajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrite zľahka olivovým olejom, javorovým sirupom a osoľte. Dajte piecť na 200 °C, kým nebude všetko mäkké a pekne opečené (asi 20 minút).

 

Pohánku dobre opláchnite a dajte variť do 100 ml osolenej studenej vody. Varte, kým pohánka vstrebe všetku vodu. Uvarenú pohánku nechajte odležať. Medzitým si na troške olivového oleja vypražte najemno nakrájanú cibuľu a následne ju vmiešajte do hotovej pohánky.

 

Posledným krokom je hummus. Cícer v náleve dajte do mixéra, pridajte tahini pastu, 10 ml olivového oleja a spoločne zmixujte dohladka. Nakoniec zmes ochuťte  šťavou z limetky, soľou a rascou.

 

Keď máte všetko pripravené, môžete servírovať. Na tanier dajte porciu pohánky, na ňu rozprestrite hummus a navrch uložte pečenú zeleninu.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
2 kusy Mrkva
10 ml Olej olivový
100 g Tekvica Hokkaido
200 g Pohánka
2 štipky Soľ
120 g Cícer v slanom náleve Bonduelle
10 ml Šťava z limetky
40 ml Javorový sirup
40 g Pasta tahini
100 g Zemiaky bataty pečené
3 štipky rímska rasca

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.