Pečený baklažán s mangovou salsou

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Pečený baklažán s mangovou salsou

Pečený baklažán s mangovou salsou

V mise si zmiešajte nakrájaný baklažán, červenú cibuľu, mletý ​​zázvor, koriander, soľ a repkový olej. Zmes dôkladne premiešajte a rozprestrite na papier na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C počas 20 minút. Medzitým si dajte variť ryžové rezance (ak zoženiete čierne, bude to lepšie vyzerať), uvarte ich podľa návodu na obale. Po uvarení ich prepláchnite studenou vodou a pokvapkajte sezamovým olejom. Vyberte upečený baklažán z rúry a nechajte povychladnúť. Mango si nakrájajte na menšie kúsky a zmiešajte ho s vňaťou koriandra a citrónovou kôrou. Všetko premiešajte tak, aby vznikla mangová salsa, ktorú potom zmiešate s opečeným baklažánom i s uvarenými rezancami. Na tanieri potom posypte sezamovými semienkami a kto má rád, kúskami čili papričiek.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa červená
300 kusov Baklažán
200 g Mango
2 štipky Soľ
2 štipky Koriander mletý
140 g Rezance ryžové varené
10 g Citrónová kôra čerstvá
10 g Semienka sezamové
30 ml Olej repkový
10 g Olej sezamový
2 štipky Zázvor mletý
2 hrste Koriander vňať

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.