Krémová polievka zo zeleného hrášku

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa0.5 kus
Maslo1 g
Cesnak0.5 strúčik
Hrášok čerstvý80 g
Mlieko plnotučné1 ml
Jogurt biely 0 % tuku1 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Petržlen vňať1 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Zeleninový vývar1 ml

Hrášok je zdravý a prospešný a to nie len pre aktívnych športovcov či tehotné ženy. Vedeli ste že polovica hrnčeka hrášku obsahuje dokonca 20 % odporúčanej dennej dávky vitamínu C? Tak hurá na varenie!

 

 

 

 

 

Na 4 menšie porcie:

  • cibuľa
  • maslo
  • 300 g mrazeného hrášku
  • zeleninový vývar
  • cesnak
  • citrónová šťava
  • soľ a čierne korenie
  • plnotučné mlieko na zjemnenie
  • petržlenová vňať
  • biely jogurt na ozdobu

 

Hrášok zalejte horúcou vodou a nechajte ho rozmraziť.

Potom ho na cibuľke opečte, zalejte vývarom tak, aby bol celý ponorený a všetko spolu rozmixujte.

Podľa chuti pridajte soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu a cesnak. Všetko dolaďte plnotučným mliekom a nechajte spoločne variť.

 

Hotovú polievku môžete podávať s nasekanou petržlenovou vňaťou, jogurtom a opečenými krutónmi zo žitného chleba.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 592.27 Kj

Bielkoviny15.18 g
Sacharidy15.88 g
Sacharidy z cukrov8.76 g
Tuky1.55 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.66 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.53 g
Vláknina3.05 g
Vápnik107.05 g
Gi0.38

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.