Quinová kaša s pečeným kokosom

Ingrediencie na 1 porciu

Med včelí (7g)1 lyžička
Mango60 g
Soľ1 štipka
Škorica3 g
Mlieko kokosové200 ml
Semienka slnečnicové20 g
Quinoa varená100 g
Kokos plátky10 g

Quinou najprv sparte horúcou vodou, aby ste predišli prípadnej horkastej chuti. Teraz ju dajte do hrnca spolu s kokosovým mliekom, korením (kardamón nie je v ingredienciách uvedený) a štipkou soli. Priveďte ju k varu, priklopenú jemne varte 20 minút do mäkka a do odparení tekutiny. Medzitým si ľahko orestujte na panvici plátky sušeného kokosu dozlatista. Ten dodá kaši moc príjemnú a chrumkavú bodku navrch. Z uvarenej quinoi vyberte kapsuly kardamónu a môžete servírovať. Na vrch prisypte semienka a pokrájané ovocie (v recepte je mango, ale môžete použiť akékoľvek vaše obľúbené).

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 172.577 Kj

Bielkoviny0.38 g
Sacharidy7.26 g
Sacharidy z cukrov0.19 g
Tuky1.12 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.59 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.02 g
Vláknina0.65 g
Sodík7 g
Vápnik0.02 g
Gi116.1

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.