Pšenová kaša s hrozienkami, jablkom a medom
Ingrediencie na 1 porciu
| Maslo | 5 g | |
| Jablko | 150 g | |
| Med včelí (7g) | 2 lyžičky | |
| Hrozienka | 10 g | |
| Pšeno varené | 50 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Voda | 2 poháre |
Pšeno niekoľkokrát sparíme horúcou vodou, aby sme sa zbavili horkej chuti. Potom ho uvaríme do mäkka v pomere 1:2, ako u ryže, so štipkou soli. Nakoniec v ňom rozpustíme trochu masla.
Potom pridáme hrozienka, nakrájané jablko a med.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 149.425 Kj
| Bielkoviny | 0.1 g |
| Sacharidy | 6.84 g |
| Tuky | 0.84 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.51 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
| Vláknina | 0.06 g |
| Sodík | 0.21 g |
| Vápnik | 0.02 g |
| Gi | 103 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





