Pohánka s hummusom a pečenou zeleninou

Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Mrkva | 1 kus | |
| Olej olivový | 5 ml | |
| Tekvica Hokkaido (po tepelnej úprave) | 50 g | |
| Pohánka | 100 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Cícer v slanom náleve | 60 g | |
| Limetková šťava čerstvá | 5 ml | |
| Javorový sirup | 20 ml | |
| Pasta Tahini | 20 g | |
| Zemiaky batáty pečené | 50 g | |
| Rímska rasca | 1.5 štipky |
Pohánka je nenápadná plodina s príjemnou orieškovou chuťou. Je vhodná pri bezlepkovej diéte, obsahuje nenasýtené mastné kyseliny a má vplyv na zdravie ciev.
V kombinácií s hummusom a pečenou zeleninou je skvelou a ľahkou pochúťkou.
Najprv si pripravte zeleninu. Surovú tekvicu hokkaido, surové batáty a mrkvu si očistite a nakrájajte na hranolky. Všetko narovnajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrite zľahka olivovým olejom, javorovým sirupom a osoľte. Dajte piecť na 200 °C, kým nebude všetko mäkké a pekne opečené (asi 20 minút).
Pohánku dobre opláchnite a dajte variť do 100 ml osolenej studenej vody. Varte, kým pohánka vstrebe všetku vodu. Uvarenú pohánku nechajte odležať. Medzitým si na troške olivového oleja vypražte najemno nakrájanú cibuľu a následne ju vmiešajte do hotovej pohánky.
Posledným krokom je hummus. Cícer v náleve dajte do mixéra, pridajte tahini pastu, 10 ml olivového oleja a spoločne zmixujte dohladka. Nakoniec zmes ochuťte šťavou z limetky, soľou a rascou.
Keď máte všetko pripravené, môžete servírovať. Na tanier dajte porciu pohánky, na ňu rozprestrite hummus a navrch uložte pečenú zeleninu.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 448.6633 Kj
| Bielkoviny | 2.62 g |
| Sacharidy | 18.25 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.67 g |
| Tuky | 2.23 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.88 g |
| Vláknina | 7.51 g |
| Sodík | 0.05 g |
| Gi | 6.5 |
ALERGÉNY
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
- Sezamové semená (sezam) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





