Pizza z cukety

Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Bazalka čerstvá | 1 hrsť | |
| Olivy čierne | 5 kusů | |
| Vajce | 1 kus | |
| Syr eidam 20 % tuku | 40 g | |
| Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
| Oregano drvené | 2 štipky | |
| Šampiňóny čerstvé | 50 g | |
| Cuketa | 0.5 kus | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
| Rajčatový protlak | 30 g | |
| Šunka najvyššej kvality 92 % mäsa | 50 g |
Je pre vás pizza kvôli svojim dietetickým hodnotám v úplnej nemilosti? To ste ešte asi neskúšali jej odľahčenú verziu. Cesto z cukety a úplne bez múky!
Cuketu si nastrúhajte na hrubom strúhadle spolu so šupkou, potom ju roztiahnite napríklad na lopárik a nechajte ju chvíľu odležať aby pustila vodu, ktorú potom vyžmýkajte.
Ďalej pridajte syr nastrúhaný nahrubo, vajce, bazalku, čierne korenie a oregano. Všetko dôkladne premiešajte. Rovnomerne rozvrstvite na papier na pečenie a dajte piecť do rúry predhriatej na 200 °C na dobu 15 minút.
Potom upečenú placku vytiahnite, potrite paradajkovým pretlakom (dochuteným soľou, čiernym korením, oreganom, cesnakom a citrónovou šťavou a uložte na ňu zvyšné ingrediencie. Vrch posypte zbytkom nastrúhaného syru a ďalších 15 minút pečte.
Na konci posypte čerstvou bazalkou a podávajte. Pizza je chutná aj za studena.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 779.5793 Kj
| Bielkoviny | 10.52 g |
| Sacharidy | 18.21 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.5 g |
| Tuky | 7.13 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.67 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 5.2 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Vápnik | 0.04 g |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





