Paradajkovo-tuniakové cestoviny
Ingrediencie na 1 porciu
| Olivy zelené | 4 kusy | |
| Tuniak vo vlastnej šťave | 100 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Rajčina | 2 kusy | |
| Špagety bezlepkové | 80 g | |
| Korenie provensálske | 1 štipka |
Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale. Paradajky sparíme, aby sme ich ľahko olúpali. Olúpané paradajky roztlačíme v hrnci spolu s tuniakom, provensálskym korením, soľou a korením. Pridáme na kolieska nakrájané olivy a premiešame s uvarenými cestovinami.
V recepte sú uvedené bezlepkové cestoviny, platí však iba pre tých, ktorí majú lepkovú intoleranciu. Ostatní použite cestoviny celozrnné.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 141.667 Kj
| Bielkoviny | 1.4 g |
| Sacharidy | 5.25 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.31 g |
| Tuky | 0.74 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.03 g |
| Vláknina | 2.25 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Ryby a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





