Mexická pizza s mäsovým korpusom
Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 0.5 kus | |
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
| Paprika červená | 1 kus | |
| Chilli paprička | 2 kusy | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Rasca | 2 štipky | |
| Korenie paprika mletá | 1 štipka | |
| Hovädzie mleté | 180 g | |
| Rajčatový protlak | 25 g |
Predhrejeme si rúru na 180 °C. Mäso ochutíme cesnakom, chilli, paprikou, soľou a rascou a dôkladne premiešame. Pečieme buď na plechu, kde mäso vytvarujeme do tvaru pizze alebo v okrúhlej forme. Po cca 30 minútach korpus potrieme pretlakom a pokladieme zeleninou, posypeme korením a necháme ďalších cca 10 – 15 minút piecť.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 499.297 Kj
| Bielkoviny | 3.57 g |
| Sacharidy | 19.58 g |
| Tuky | 3.57 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.05 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Vláknina | 6.03 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





