Kyslá hubová polievka
Ingrediencie na 1 porciu
| Zemiaky bez šupky | 150 g | |
| Vajce varené natvrdo | 1 kus | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Rasca | 2 štipky | |
| Ocot | 5 ml | |
| Huby čerstvé | 100 g | |
| Kôpor | 10 g | |
| Olej repkový | 3 ml | |
| Jogurt grécky biely 0 % tuku | 70 g |
Olúpané zemiaky nakrájame na rovnako veľké kúsky. Očistené a nakrájané huby na tenšie plátky, orestujeme dozlata na nepriľnavej panvici, zalejeme vodou, pridáme zemiaky, okoreníme, osolíme a varíme domäkka. Zemiaky potom v polievke roztlačíme. Polievku zahustíme jogurtom, pokvapkáme octom a ochutíme kôprom. Zvlášť si uvaríme vajcia natvrdo, studené ho rozkrájame na kocky a dáme na dno taniera a zalejeme polievkou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 417.736 Kj
| Bielkoviny | 6.45 g |
| Sacharidy | 0.97 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.08 g |
| Tuky | 6.3 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.73 g |
| Cholesterol | 0.15 g |
| Vláknina | 0.04 g |
| Vápnik | 0.03 g |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





