Fitness pizza
Ingrediencie na 1 porciu
| Cesnak | 2 strúčiky | |
| Mozzarella | 60 g | |
| Bazalka čerstvá | 1 hrsť | |
| Olej olivový | 12 ml | |
| Oregano drvené | 2 štipky | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Voda | 0.5 pohár | |
| Rajčiny v plechovke | 100 g | |
| Šunka najvyššej kvality 92 % mäsa | 60 g | |
| Cukor hnedý trstinový | 2 g | |
| Múka špaldová celozrnná | 100 g | |
| Droždie sušené (10g) | 0.5 balenie |
Najskôr si pripravíme cesto na pizzu. Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odpočinúť a vykysnúť. Je to z celozrnnej múky, takže nebude divné, keď to moc (alebo vôbec) nenakysne. Cesto vyváľame na placku a dáme na papier na pečenie. Asi štvrť plechovky paradajok zmiešame s nadrobno nakrájaným cesnakom a korením podľa chuti. Touto zmesou potrieme cesto. Nakoniec navrch poukladáme schwarzwaldskú šunku a nakrájané plátky mozzarelly. Pečieme v predhriatej rúre na 180 – 200 °C počas 25 minút.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 302.2302 Kj
| Bielkoviny | 1.12 g |
| Sacharidy | 3.17 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.53 g |
| Tuky | 1.35 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Vláknina | 0.26 g |
| Sodík | 0.01 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





