Cícer s baklažánom v paradajkovej omáčke

Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Baklažán | 0.5 kus | |
| Cícer v suchom stave | 50 g | |
| Majoránka | 2 štipky | |
| Rajčiny v plechovke | 100 g | |
| Maslo ghee | 15 g | |
| Koriander vňať | 1 hrsť |
Cícer je skvelým zdrojom rastlinných bielkovín, preto sa výborne hodí do vegánskeho jedálnička. V kuchyni má navyše naozaj všestranné využitie, robí sa z neho múka, je skvelou prílohou alebo do šalátov.
Najprv je potrebné pripraviť si suchý cícer. Nechajte ho cez noc namočený vo vode. Druhý deň ju zlejte a zalejte ho čerstvou vodou a spolu s hrsťou majoránky priveďte k varu.
Cícer uvarte do mäkka, sceďte a až potom osoľte.
V ďalšom kroku si nakrájajte očistenú zeleninu. Cibuľu nakrájajte najemno, cesnak na plátky, baklažán na rezance a paradajky na kocky.
Na kvalitnej panvici si rozpáľte lyžicu ghee a všetku zeleninu na ňom vypražte. Všetko spoločne restujte cca 10 minút, potom pridajte cícer a podlejte trochou vody. Zmes dobre premiešajte a nechajte ešte niekoľko minút zohrievať.
Nakoniec posypte čerstvým nasekaným koriandrom.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 391.12 Kj
| Bielkoviny | 2.4 g |
| Sacharidy | 14.51 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.03 g |
| Tuky | 1.48 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.63 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Cholesterol | 0.03 g |
| Vláknina | 5.09 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





