Cesnakovo-šampiňónový šalát
Ingrediencie na 1 porciu
| Cesnak | 2 strúčiky | |
| Olej olivový | 2 ml | |
| Šalát ľadový | 100 g | |
| Reďkovky | 50 g | |
| Paprika červená | 1 kus | |
| Paprika žltá | 1 kus | |
| Paprika zelená | 1 kus | |
| Šampiňóny čerstvé | 110 g | |
| Uhorka šalátová | 1 kus | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Majoránka | 3 štipky | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 2 g |
Cesnak nakrájame na plátky, olúpané šampiňóny taktiež. A podusíme na panvici spolu s trochou vody, olivovým olejom, citrónovou šťavou a majoránom. Dusíme za stáleho miešania cca 10 minút. Zmes necháme vychladnúť a zamiešame ju do pokrájanej zeleniny. Podávame s pečivom.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 443.051 Kj
| Bielkoviny | 3.42 g |
| Sacharidy | 17.36 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
| Tuky | 4.69 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.89 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Vláknina | 7.06 g |
| Vápnik | 0.01 g |
| Gi | 0.3 |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





