Quinová kaša s pečeným kokosom
Ingrediencie na 1 porciu
| Med včelí (7g) | 1 lyžička | |
| Mango | 60 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Škorica | 3 g | |
| Mlieko kokosové | 200 ml | |
| Semienka slnečnicové | 20 g | |
| Quinoa varená | 100 g | |
| Kokos plátky | 10 g |
Quinou najprv sparte horúcou vodou, aby ste predišli prípadnej horkastej chuti. Teraz ju dajte do hrnca spolu s kokosovým mliekom, korením (kardamón nie je v ingredienciách uvedený) a štipkou soli. Priveďte ju k varu, priklopenú jemne varte 20 minút do mäkka a do odparení tekutiny. Medzitým si ľahko orestujte na panvici plátky sušeného kokosu dozlatista. Ten dodá kaši moc príjemnú a chrumkavú bodku navrch. Z uvarenej quinoi vyberte kapsuly kardamónu a môžete servírovať. Na vrch prisypte semienka a pokrájané ovocie (v recepte je mango, ale môžete použiť akékoľvek vaše obľúbené).
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 172.577 Kj
| Bielkoviny | 0.38 g |
| Sacharidy | 7.26 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.19 g |
| Tuky | 1.12 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.59 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.02 g |
| Vláknina | 0.65 g |
| Sodík | 7 g |
| Vápnik | 0.02 g |
| Gi | 116.1 |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





