Cícerová polievka
Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Hrášok čerstvý | 50 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Petržlen vňať | 5 g | |
| Cícer v slanom náleve | 120 g | |
| Korenie kari | 3 štipky | |
| Olej repkový | 5 ml | |
| Jogurt grécky biely 0 % tuku | 40 g | |
| Zmes koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler) | 130 g | |
| Rajčatový protlak | 50 g | |
| Múka cícerová | 30 g |
Cícer scedíme a prelejeme horúcou vodou. Cibuľu olúpeme, nakrájame najemno speníme na rozpálenom oleji, pridáme čiastočne rozmrazenú zeleninu pod sviečkovú a opekáme dozlata. Potom zeleninu zalejeme vodou, pridáme cícer, pretlak a varime domäkka. Za stáleho miešania vsypeme múku, odstavíme. – Na tanieroch zdobíme jogurtom a bylinkami.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 268.837 Kj
| Bielkoviny | 1.55 g |
| Sacharidy | 10.93 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.09 g |
| Tuky | 1.42 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.08 g |
| Vláknina | 3.18 g |
| Vápnik | 0.01 g |
| Gi | 0.15 |
ALERGÉNY
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho
- Zeler a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





