Ovocné rizoto
Ingrediencie na 1 porciu
| Ryža varená | 80 g | |
| Med včelí (7g) | 1 lyžička | |
| Kiwi | 30 g | |
| Mandle lúpané celé | 5 g | |
| Jahody záhradné | 50 g | |
| Mlieko sójové | 100 ml | |
| Škorica | 3 g | |
| Biely jogurt 1,5 % tuku | 40 g |
Sójové mlieko s ryžou privedieme k varu. Zvoľna dusíme cca 40 minút. Odstavíme, vmiešame kúsky jahôd, kivi a med. Preložíme do misky, ozdobíme lyžičkou bieleho jogurtu, škoricou a sekanými mandľami.
Výživové hodnoty zodpovedajú uvarenej ryži. 100 g surovej ryže sa rovná 200 g ryži varenej. Vždy si teda odvážte polovicu množstva než je v recepte uvedené.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 152.506 Kj
| Bielkoviny | 0.43 g |
| Sacharidy | 7.12 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.11 g |
| Tuky | 0.64 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.08 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.01 g |
| Vláknina | 0.49 g |
| Vápnik | 1.02 g |
| Gi | 130.5 |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





