Rizoto s mrkvou, hráškom a parmezánom
Ingrediencie na 1 porciu
| Mrkva | 1 kus | |
| Hrášok čerstvý | 100 g | |
| Olej olivový | 5 ml | |
| Cibuľa jarná | 1 kus | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Ryža celozrnná | 200 g | |
| Zeleninový vývar | 100 ml | |
| Rozmarín | 10 g | |
| Syr parmezán strúhaný | 15 g |
Orestujeme jarnú cibuľku, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a hrášok. Podlejeme zeleninovým vývarom a pridáme prepláchnutú ryžu. Pridáme rozmarín, soľ a korenie. Premiešame a dolejeme vodou cca 1 cm nad okraj rizota. Dusíme asi 20 minút. Podávame ozdobené parmezánom. Výživové hodnoty zodpovedajú uvarenej ryži. 100 g surovej ryže sa rovná 200 g ryži varenej. Vždy si teda odvážte polovicu množstva než je v recepte uvedené.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 254.7165 Kj
| Bielkoviny | 1.96 g |
| Sacharidy | 8.69 g |
| Tuky | 1.64 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.91 g |
| Vláknina | 4.38 g |
| Gi | 0.15 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





