Zemiakový šalát s jogurtom a sojanézou

Ingredience na 1 porci

Cibule0.25 kusy
Hořčice plnotučná1 g
Hrášek čerstvý40 g
Brambory se slupkou25 g
Vejce vařené na tvrdo1 kus
Okurka kyselá1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Bílý jogurt 1,5% tuku10 g
Sojanéza1 lžíce

Zemiakový šalát jednoznačne patrí k Štedrovečernej večeri. Premýšľali ste, ako ho pripraviť diétne, pre telo stráviteľnejšie, no pritom stále rovnako chutne? Poradíme vám.

 

Zemiaky uvarte v šupke a následne olúpte. Ďalej uvarte očistenú mrkvu. Do šalátu môžete podľa chuti pridať ďalšiu zeleninu, napríklad petržlen či zeler.

 

Zeleninu a zemiaky nakrájajte na kocky a dajte do misky. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, hrášok, nakrájané kyslé nakladané uhorky a na kocky nakrájané uvarené vajce.

 

Zmiešajte sojanézu (vhodnú pri vegánskom jedálničku) alebo klasickú majonézu, jogurt a horčicu. Množstvo určte podľa vlastnej chuti. Pre tekutejšiu konzistenciu môžete pridať aj šťavu z nakladaných uhoriek. Výsledný dresing opatrne primiešajte do šalátu.

 

Dochuťte podľa chuti soľou a čiernym korením. Šalát podávajte vychladený.

 

Náš tip: Deň odležaný šalát má oveľa lepšiu a výraznejšiu chuť. Preto si ho na Štedrovečernú večeru pripravte radšej už deň dopredu.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 585.948 Kj

Bílkoviny7.68 g
Sacharidy13.07 g
Sacharidy z cukrů0.1 g
Tuky5.98 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.66 g
Cholesterol0.15 g
Vláknina3.66 g
Sodík0.01 g
Vápník0.03 g
Gi0.15

Alergeny

Hořčice a výrobky z ní

Vejce a výrobky z nich

Mléko a výrobky z něj

Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.