Hlavné chody
Recepty na zdravé hlavné chody na Pestrom jedálničku. Môžete si vybrať recept z niekoľkých stoviek možností.
>> Ďalšie recepty na zdravé hlavné chody nájdete na Ketomix <<
Rizoto s červenou repou a kozím syrom
Na olivovom oleji mierne orestujeme ryžu a podlejeme naberačkou zeleninového vývaru. Necháme vypariť, stále miešame, podlejeme šťavou z repy, potom vývarom, vždy necháme trochu vyvariť...

Tekvicový šalát s hovädzím mäsom

Tekvica hokkaido má na rozdiel od klasických druhov naozaj rozmanité využitie. Ak máte tekvicu spojenú len s kompótmi alebo džemom, budete určite...

Srnčí guláš

Mäso divokej zveri je málo tučné a ľahko stráviteľné. Navyše obsahuje vysoké množstvo telu prospešných látok ako...
Paradajky s mozzarellou
Ryžový šalát s uhorkou a kuracím mäsom
Ryžové rezance uvaríme podľa návodu, aby zostali pevné na skus. Potom rezance prepláchneme studenou vodou a zlejeme. Kuracie mäso nakrájame na...
Celozrnný rožok s kefírovým mliekom
Bochníček s Lučinou

Lečo

Lečo je typickým pokrmom pre maďarskú kuchyňu. K jeho príprave budete potrebovať hlavne papriky, paradajky, cuketu a cibuľu. Zeleninu nakrájajte na...
Baklažán z panvice
Baklažán ošúpte, nakrájajte na kolieska a posypte soľou. Na predhriatom oleji kolieska opečte po oboch stranách dozlata. Šunku nakrájajte na kocky...
Morčacie zapečené s mrkvou
Mäso nakrájame na rezančeky a opečieme v panvici. Zemiaky a mrkvu umyte, ošúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Zeleninu zmiešajte s mäsom....
Zemiaky zapečené so syrom
Zemiaky nakrájajte na plátky, osoľte. Polovicu zemiakov dajte do zapekacej misy a posypte časťou syra, pridajte ďalšiu vrstvu zemiakov. Smotanu rozšľahajte s vajcom a soľou, prelejte cez...
Zapekané paradajky
Paradajky nakrájajte na kolieska, vložte na plech či do zapekacej misy. Osoľte, pridajte bazalku a posypte nastrúhanými syrmi. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C...