Zelerové hranolky
Ingrediencie na 1 porciu
| Zeler | 160 g | |
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Korenie paprika mletá | 1 štipka | |
| Korenie kari | 1 štipka | |
| Olej kokosový | 1 ml |
Zeler olúpeme, nakrájame na ľubovoľne veľké hranolky. Na 1 – 2 minúty hranolky sprudka povaríme, nepriklopené pokrievkou. Vyberieme, necháme odkvapkať. V mise polejeme kvapkou oleja (ideálne kokosový), pridáme korenie a premiešame, aby sa všetky hranolky obalili. Potom dáme piecť do rúry predhriatej na 220 °C počas 20 – 25 minút, aby hranolky zmäkli a boli opečené dozlata.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 99.139 Kj
| Bielkoviny | 0.42 g |
| Sacharidy | 1.96 g |
| Tuky | 1.12 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.91 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.21 g |
| Vláknina | 0.05 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Zeler a výrobky z neho
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





