Nakladaný hermelín: Naučte sa ten najlepší!

Nakladaný hermelín s orechami

Syr a orechy tvoria spolu veľmi chutnú kombináciu. Okrem hermelínu sa k vlašským orechom skvele hodí aj plesnivý syr.

Ingrediencie:

  • 500 g rastlinného oleja
  • 50 g vlašských orechov
  • 4 ks hermelínu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 vetvičky tymianu
  • 1 lyžica medovej horčice
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Hermelíny rozkrojte na polovice, lyžičkou vydlabte ich mäkký stred a vložte do misky. Dávajte pozor, aby ste pritom neporušili kôrku hermelínu, budete ju potrebovať. Vlašské orechy nasekajte a pridajte do misky k hermelínu. Zmes okoreňte tymianom, horčicou, soľou, čiernym korením a vidličkou poriadne zmiešajte.

Pripravenou zmesou naplňte polovice hermelínu a následne ich spojte. Do pohára na zaváranie nalejte olej, vložte 1 hermelín, vetvičku tymianu, niekoľko orechov, kúsky cesnaku a opäť zalejte olejom. Pohár dobre uzavrite a nechajte v chladničke odležať aspoň 5 dní.

Pikantní nakladaný hermelín

Pre milovníkov pikantných chutí je tu recept na pikantný nakladaný hermelín. Množstvo mletej pikantnej papriky zvoľte v tomto rýchlom recepte podľa vlastnej chuti.

Ingrediencie:

  • 4 hermelíny
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžičky sladkej papriky (podľa chuti môžete časť nahradiť pikantnou)
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • 1 cibuľa
  • chilli papričky
  • 10 guličiek čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
  • 3 guličky nového korenia
  • slnečnicový olej

Postup:

Hermelín rozrežte pozdĺžne na polovicu a spodnú časť natrite zmesou z prelisovaného cesnaku, papriky, soli, čierneho korenia a lyžice oleja. Priklopte vrchnú časť a rozkrojte na menšie časti. Nakrájaný syr vložte do nádoby na zaváranie a pridajte k nemu nakrájanú cibuľu, chilli papričky, guličky čierneho korenia, guličky nového korenia a bobkové listy. Na záver prilejte olej a nádobu uzavrite.

Nakladaný hermelín nechajte aspoň 3 dni odležať pri izbovej teplote, potom ho po otvorení skladujte v chladničke.

Nakladaný hermelín bez oleja so zemiakmi

Zdravý recept na hermelín bez prebytočného tuku. K hermelínu sa ako príloha obzvlášť hodia zemiaky. V recepte uvidíte ako si ich k nemu pripraviť jednoducho a chutne.

Ingrediencie:

  • 1 hermelín
  • 1 cibuľa
  • 1 bobkový list
  • 1 gulička nového korenia
  • 5 guličiek čierneho korenia
  • soľ
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 škorica
  • 1 zemiak
  • 5 pl kvaskového liehového octu
  • 3 kl kryštálového cukru
  • voda

Postup:

Prevarte si čistú vodu a nechajte ju vychladnúť. Potom do nej pridajte cukor, ocot, korenie, nakrájanú cibuľu a strúčik cesnaku. Hermelín rozkrojte na štyri časti, vložte ho do pohára na zaváranie, zalejte zmesou a dobre uzavrite. Nechajte odležať v chladničke najmenej jeden deň.

Po jednom dni môžete hermelín podávať. Najprv si však k nemu pripravte chutné zemiaky. Zemiak uvarte vcelku a nechajte vychladnúť. Potom zemiak ošúpte, nakrájajte na plátky, potrite strúčikom cesnaku a osoľte. Vyberte nakladaný hermelín a podávajte spolu so zemiakmi.

Nakladaný hermelín so sušenými paradajkami

Medzi recepty z paradajok si môžete zaradiť aj tento nakladaný hermelín so sušenými paradajkami, s ktorým určite zažiarite.

Ingrediencie:

  • 4 hermelíny
  • 6 paradajok naložených v oleji
  • olej z nakladaných paradajok
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 10 zelených olív
  • hrsť čerstvej bazalky
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1 cibuľa
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 bobkový list
  • olivový olej
  • slnečnicový olej

Postup:

Sušené paradajky, olivy, polovicu bazalky, polovicu petržlenovej vňate, polovicu cibule a cesnak vložte do misky a rozmixujte. Hermelín pozdĺžne rozrežte, obe polovice dôkladne potrite zmesou a priklopte. Takto pripravené hermelíny vložte do nádoby na zaváranie a prilejte olej. Jednu štvrtinu nádoby zalejte olivovým olejom, dve štvrtiny slnečnicovým a zvyšok olejom zo sušených paradajok.

Nakrájajte druhú polovicu cibule a jarnú cibuľku. Spolu s bobkovým listom, zvyškom  bazalky a petržlenovej vňate pridajte do nádoby tak, aby všetko bolo zaliate olejom.

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.