Nakladaný hermelín: Naučte sa ten najlepší!

Obľúbená klasika v tých najlepších obmenách. Vyskúšajte tieto recepty na nakladaný hermelín, určite si pochutnáte.

Nakladaný hermelín s orechami

Syr a orechy tvoria spolu veľmi chutnú kombináciu. Okrem hermelínu sa k vlašským orechom skvele hodí aj plesnivý syr.

Ingrediencie:

  • 500 g rastlinného oleja
  • 50 g vlašských orechov
  • 4 ks hermelínu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 vetvičky tymianu
  • 1 lyžica medovej horčice
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Hermelíny rozkrojte na polovice, lyžičkou vydlabte ich mäkký stred a vložte do misky. Dávajte pozor, aby ste pritom neporušili kôrku hermelínu, budete ju potrebovať. Vlašské orechy nasekajte a pridajte do misky k hermelínu. Zmes okoreňte tymianom, horčicou, soľou, čiernym korením a vidličkou poriadne zmiešajte.

Pripravenou zmesou naplňte polovice hermelínu a následne ich spojte. Do pohára na zaváranie nalejte olej, vložte 1 hermelín, vetvičku tymianu, niekoľko orechov, kúsky cesnaku a opäť zalejte olejom. Pohár dobre uzavrite a nechajte v chladničke odležať aspoň 5 dní.

Pikantní nakladaný hermelín

Pre milovníkov pikantných chutí je tu recept na pikantný nakladaný hermelín. Množstvo mletej pikantnej papriky zvoľte v tomto rýchlom recepte podľa vlastnej chuti.

Ingrediencie:

  • 4 hermelíny
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžičky sladkej papriky (podľa chuti môžete časť nahradiť pikantnou)
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • 1 cibuľa
  • chilli papričky
  • 10 guličiek čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
  • 3 guličky nového korenia
  • slnečnicový olej

Postup:

Hermelín rozrežte pozdĺžne na polovicu a spodnú časť natrite zmesou z prelisovaného cesnaku, papriky, soli, čierneho korenia a lyžice oleja. Priklopte vrchnú časť a rozkrojte na menšie časti. Nakrájaný syr vložte do nádoby na zaváranie a pridajte k nemu nakrájanú cibuľu, chilli papričky, guličky čierneho korenia, guličky nového korenia a bobkové listy. Na záver prilejte olej a nádobu uzavrite.

Nakladaný hermelín nechajte aspoň 3 dni odležať pri izbovej teplote, potom ho po otvorení skladujte v chladničke.

Nakladaný hermelín bez oleja so zemiakmi

Zdravý recept na hermelín bez prebytočného tuku. K hermelínu sa ako príloha obzvlášť hodia zemiaky. V recepte uvidíte ako si ich k nemu pripraviť jednoducho a chutne.

Ingrediencie:

  • 1 hermelín
  • 1 cibuľa
  • 1 bobkový list
  • 1 gulička nového korenia
  • 5 guličiek čierneho korenia
  • soľ
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 škorica
  • 1 zemiak
  • 5 pl kvaskového liehového octu
  • 3 kl kryštálového cukru
  • voda

Postup:

Prevarte si čistú vodu a nechajte ju vychladnúť. Potom do nej pridajte cukor, ocot, korenie, nakrájanú cibuľu a strúčik cesnaku. Hermelín rozkrojte na štyri časti, vložte ho do pohára na zaváranie, zalejte zmesou a dobre uzavrite. Nechajte odležať v chladničke najmenej jeden deň.

Po jednom dni môžete hermelín podávať. Najprv si však k nemu pripravte chutné zemiaky. Zemiak uvarte vcelku a nechajte vychladnúť. Potom zemiak ošúpte, nakrájajte na plátky, potrite strúčikom cesnaku a osoľte. Vyberte nakladaný hermelín a podávajte spolu so zemiakmi.

Nakladaný hermelín so sušenými paradajkami

Medzi recepty z paradajok si môžete zaradiť aj tento nakladaný hermelín so sušenými paradajkami, s ktorým určite zažiarite.

Ingrediencie:

  • 4 hermelíny
  • 6 paradajok naložených v oleji
  • olej z nakladaných paradajok
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 10 zelených olív
  • hrsť čerstvej bazalky
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1 cibuľa
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 bobkový list
  • olivový olej
  • slnečnicový olej

Postup:

Sušené paradajky, olivy, polovicu bazalky, polovicu petržlenovej vňate, polovicu cibule a cesnak vložte do misky a rozmixujte. Hermelín pozdĺžne rozrežte, obe polovice dôkladne potrite zmesou a priklopte. Takto pripravené hermelíny vložte do nádoby na zaváranie a prilejte olej. Jednu štvrtinu nádoby zalejte olivovým olejom, dve štvrtiny slnečnicovým a zvyšok olejom zo sušených paradajok.

Nakrájajte druhú polovicu cibule a jarnú cibuľku. Spolu s bobkovým listom, zvyškom  bazalky a petržlenovej vňate pridajte do nádoby tak, aby všetko bolo zaliate olejom.

09.01.2019

Získajte zdravý jedálny lístok na mieru ZADARMO

  • Zostavený od nutričnej poradkyne
  • Komplexný jedálny lístok pre vašu osobu
  • Recepty na 7 dní ZADARMO

Chcem jedálniček ZADARMO

Komentáre k článku

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se

 

Kam ďalej?

Omáčky: Naučte sa najlepšie omáčky, nie len k ryži alebo knedli

14.11.2018

Omáčky sú skvelý spôsob, ako oživiť pokrm. Pripravili sme si pre vás zdravé recepty na omáčky, ktoré je dobre poznať. Pokračovať v čítaní

Perník 3x inak: Skvelé recepty na plech aj ako muffiny

20.09.2018

Aj vás určite niekedy prepadne chuť na sladké, no je vám ľúto dopriať si niečo, čo sa extrémne vymyká vášmu dietnému jedálničku. Práve preto sme si pre vás pripravili recepty na obľúbené perníky 3x inak. Obsahujú najmä zdravé ingrediencie a preto ich môžete bez obáv zaradiť do vášho jedálnička a nemať tak zbytočné výčitky. Pokračovať v čítaní

Zdravé recepty 4x inak: Ako si pochutnať a zostať fit

27.02.2019

Každý má niekedy chuť dať si nejaké jedlo z fast foodu a poriadne si zamaškrtiť. Ak vás niekedy takáto chuť prepadne, vyskúšajte tieto vylepšené zdravé recepty na známe nezdravé pochúťky. Pokračovať v čítaní

Jednoduché a rýchle jedlá, ktoré pripravíte na jednej panvici

13.02.2019

Máte chuť na niečo špeciálne, no nechce sa vám strácať čas so zdĺhavými a zložitými receptami? Inšpirujte sa jednoduchými a rýchlymi receptami, na ktoré vám navyše bude stačiť len jedna panvica. Pokračovať v čítaní

Rezy: Jednoduché a zdravé recepty na tie najobľúbenejšie.

16.01.2019

Pečte chutne, no najmä zdravo. Recepty na tie najobľúbenejšie rezy, ktoré by ste mali vyskúšať. Pokračovať v čítaní

 
Chcem jedálniček ZADARMO

2 528 943 doručených jedálnych lístkov, za dve minúty získate váš!

Tip: Viete, že najčastejšie chcú ľudia schudnúť 10 kg?