Šampiňónová omáčka
Šampiňónovú omáčku pripravíte veľmi jednoducho. Šampiňóny olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Na panvici osmažte...

Nátierka z červenej repy

Repu uvarte (ideálne deň vopred, alebo si kúpte už predvarenú, aby ste ušetrili čas) v osolenej vode, následne nechajte vychladnúť, ošúpte...
Pečená červená repa
Neolúpanú repu dajte piecť do pekáča na papier na pečenie. Pečte približne 40 minút na 180 °C. Potom repu ošúpte, nakrájajte na kolieska,...
Knäckebrot s ricottou a jahodami
Ricottu zmiešajte s nasekanou bazalkou a medom. Očistené jahody nakrájajte na tenké plátky. Na chlebíček namažte vrstvu ricotty, poukladajte plátky...
Brokolicová omeleta
V miske si vyšľahajte bielky a vajcia, pridajte brokolicu rozobranú na malé ružičky, nastrúhanú mozzarellu, osoľte a okoreňte. Na predhriatej panvici potom...
Kukuričná kaša
V hrnci ohrejte mlieko, prisypte kukuričnú múku a povarte, kým zmes nezhustne. Pridajte lyžičku medu a polovicu roztlačeného banánu. Na tanieri potom ozdobte...