Predjedlá
Recepty na zdravé predjedlá na Pestrom Jedálničku. Môžete si vybrať recept z niekoľkých stoviek možností.

Olivová tapenáda

Intenzívnu chuť olív umocnite cesnakom, chilli a bylinkami. Tapenáda chutí výborne s opečeným chlebom a rozpečeným kozín...

Avokádový toast

Tento pokrm nás naozaj baví. V poslednej dobe sme si zamilovali avokádo v kombinácií s čerstvým šalátom,...

Pečená tekvica so šalátom

Na rozdiel od klasických druhov tekvíc má tekvica Hokkaido v kuchyni rozmanité využitie. Kto má tekvicu spojenú len so zaváraninami či džemom,...

Baklažánové rolky s humusom

Baklažánové rolky predstavujú rýchly predkrm ale aj nápaditú večeru. Stačí ich obohatiť napríklad šalátom. Najprv si...

Grilovaný kozí syr s orechami

Najprv si pripravte jablká. Jablká si umyte, rozštvrtite, zbavte jadierok a nakrájajte na tenké plátky. Vložte ich do hlbšej misky, pokvapkajte...

Vajíčková nátierka z tofu

Jedna z najobľúbenejších nátierok. Nemusí byť ani Silvester, aby ste si ju pripravili! Najlepšia je na druhý deň, po odležaní v chladničke. Snáď vám v chladničke vydrží dlhšie,...

Tatarák z červenej repy

Rozohrejte si rúru na 170 stupňov. Repu si umyte, odrežte korienky a položte vedľa seba na kus alobalu. Ďalej repu posoľte a pokvapkajte olivovým olejom. Repu...

Bruschetta s cesnakom a paradajkami

Bruschetta je vlastne opečený chlieb a robí sa z bieleho chleba alebo bagety, ktorý sa pečie za sucha v rúre. Variácií na bruschettu je...

Šalát tabouleh

Šalát inšpirovaný Blízkym východom, ten správny šmrnc mu dodáva chrumkavá uhorka, červená paprika...
Opekané zemiaky
Zemiaky dôkladne umyjeme. Nakrájame na malé kocky alebo plátky a dáme ich na plech a papier na pečenie. Potom ich vložíme do predhriatej rúry a...
Restovaná zelenina
Zo stopkového zeleru odstránime vlákna. Väčšiu stopku olúpeme. Všetku umytú a očistenú zeleninu nakrájame na rôzne tvary....
Cottage s paradajkami
Paradajky pokrájate, osolíte a zmiešate s cottage a nastrúhaným eidamom.