Predjedlá

Recepty na zdravé predjedlá na Pestrom Jedálničku. Môžete si vybrať recept z niekoľkých stoviek možností.
Olivová tapenáda
Intenzívnu chuť olív umocnite cesnakom, chilli a bylinkami. Tapenáda chutí výborne s opečeným chlebom a rozpečeným kozín...
Avokádový toast
Tento pokrm nás naozaj baví. V poslednej dobe sme si zamilovali avokádo v kombinácií s čerstvým šalátom,...
Pečená tekvica so šalátom
Na rozdiel od klasických druhov tekvíc má tekvica Hokkaido v kuchyni rozmanité využitie. Kto má tekvicu spojenú len so zaváraninami či džemom,...
Baklažánové rolky s humusom
Baklažánové rolky predstavujú rýchly predkrm ale aj nápaditú večeru. Stačí ich obohatiť napríklad šalátom. Najprv si...
Grilovaný kozí syr s orechami
Najprv si pripravte jablká. Jablká si umyte, rozštvrtite, zbavte jadierok a nakrájajte na tenké plátky. Vložte ich do hlbšej misky, pokvapkajte...
Vajíčková nátierka z tofu
Jedna z najobľúbenejších nátierok. Nemusí byť ani Silvester, aby ste si ju pripravili! Najlepšia je na druhý deň, po odležaní v chladničke. Snáď vám v chladničke vydrží dlhšie,...
Tatarák z červenej repy
Rozohrejte si rúru na 170 stupňov. Repu si umyte, odrežte korienky a položte vedľa seba na kus alobalu. Ďalej repu posoľte a pokvapkajte olivovým olejom. Repu...
Bruschetta s cesnakom a paradajkami
Bruschetta je vlastne opečený chlieb a robí sa z bieleho chleba alebo bagety, ktorý sa pečie za sucha v rúre. Variácií na bruschettu je...
Šalát tabouleh
Šalát inšpirovaný Blízkym východom, ten správny šmrnc mu dodáva chrumkavá uhorka, červená paprika...
Opekané zemiaky
Zemiaky dôkladne umyjeme. Nakrájame na malé kocky alebo plátky a dáme ich na plech a papier na pečenie. Potom ich vložíme do predhriatej rúry a...
Restovaná zelenina
Zo stopkového zeleru odstránime vlákna. Väčšiu stopku olúpeme. Všetku umytú a očistenú zeleninu nakrájame na rôzne tvary....
Cottage s paradajkami
Paradajky pokrájate, osolíte a zmiešate s cottage a nastrúhaným eidamom.





