Ingrediencie


Warning: Undefined property: WP_Post_Type::$term_id in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/archive.php on line 177

Horčica plnotučná

Mäso mleté

Zmes mletého hovädzieho a bravčového mäsa je spravidla veľmi bohatá na tuk. Obsahuje i bielkoviny a zanedbateľné množstvo sacharidov.

Strúhanka

Klasická strúhanka sa vyrába z dobre usušeného bieleho pečiva.

Kapusta hlávková

Kapusta je zelenina, ktorá obsahuje vitamíny B, C, E a K. Je priamym zdrojom vlákniny, vápnika, horčíka, selénu, fosforu, draslíka, síry, železa a sodíka.

Olej slnečnicový

Slnečnicový olej má vysoký obsah kyseliny linolovej. Okrem toho obsahuje veľké množstvo vitamínu E, lecitín a vosky.

Majoránka

Norimberská klobáska (100g)

Orechy kešu

Kešu orechy sú bohaté na nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny B1, B2, B5 a minerály (hlavne horčík, draslík, železo a fosfor).

Melón vodný

Banán

Banán je bohatý najmä na draslík, no obsahuje i vápnik, horčík a fosfor. Nechýbajú mu ani vitamíny A, B a C.  

Cuketa

Cuketa obsahuje asi 90 % vody a je bohatá na vlákninu, vápnik, horčík a karotén. V jej šupke nájdeme aj vitamíny A, B a E.  

Baklažán

Baklažán je bohatý na provitamín A a vitamíny skupiny B. Obsahuje kyselinu listovú, horčík, železo, vápnik, zinok a mangán. Až 90 % celého baklažánu však tvorí voda.

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.