Ingrediencie
Warning: Undefined property: WP_Post_Type::$term_id in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/archive.php on line 177
Horčica plnotučná
Mäso mleté
Zmes mletého hovädzieho a bravčového mäsa je spravidla veľmi bohatá na tuk. Obsahuje i bielkoviny a zanedbateľné množstvo sacharidov.
Strúhanka
Klasická strúhanka sa vyrába z dobre usušeného bieleho pečiva.
Kapusta hlávková
Kapusta je zelenina, ktorá obsahuje vitamíny B, C, E a K. Je priamym zdrojom vlákniny, vápnika, horčíka, selénu, fosforu, draslíka, síry, železa a sodíka.
Olej slnečnicový
Slnečnicový olej má vysoký obsah kyseliny linolovej. Okrem toho obsahuje veľké množstvo vitamínu E, lecitín a vosky.
Majoránka
Norimberská klobáska (100g)
Orechy kešu
Kešu orechy sú bohaté na nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny B1, B2, B5 a minerály (hlavne horčík, draslík, železo a fosfor).
Melón vodný
Banán
Banán je bohatý najmä na draslík, no obsahuje i vápnik, horčík a fosfor. Nechýbajú mu ani vitamíny A, B a C.
Cuketa
Cuketa obsahuje asi 90 % vody a je bohatá na vlákninu, vápnik, horčík a karotén. V jej šupke nájdeme aj vitamíny A, B a E.
Baklažán
Baklažán je bohatý na provitamín A a vitamíny skupiny B. Obsahuje kyselinu listovú, horčík, železo, vápnik, zinok a mangán. Až 90 % celého baklažánu však tvorí voda.