Zemiakový šalát s jogurtom a sojanézou

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Zemiakový šalát s jogurtom a sojanézou

Zemiakový šalát s jogurtom a sojanézou

Zemiakový šalát jednoznačne patrí k Štedrovečernej večeri. Premýšľali ste, ako ho pripraviť diétne, pre telo stráviteľnejšie, no pritom stále rovnako chutne? Poradíme vám.

 

Zemiaky uvarte v šupke a následne olúpte. Ďalej uvarte očistenú mrkvu. Do šalátu môžete podľa chuti pridať ďalšiu zeleninu, napríklad petržlen či zeler.

 

Zeleninu a zemiaky nakrájajte na kocky a dajte do misky. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, hrášok, nakrájané kyslé nakladané uhorky a na kocky nakrájané uvarené vajce.

 

Zmiešajte sojanézu (vhodnú pri vegánskom jedálničku) alebo klasickú majonézu, jogurt a horčicu. Množstvo určte podľa vlastnej chuti. Pre tekutejšiu konzistenciu môžete pridať aj šťavu z nakladaných uhoriek. Výsledný dresing opatrne primiešajte do šalátu.

 

Dochuťte podľa chuti soľou a čiernym korením. Šalát podávajte vychladený.

 

Náš tip: Deň odležaný šalát má oveľa lepšiu a výraznejšiu chuť. Preto si ho na Štedrovečernú večeru pripravte radšej už deň dopredu.

Ingrediencie - 2 porcie

0.5 kusov Cibuľa
2 g Horčica plnotučná
80 g Čerstvý hrášok
50 g Zemiaky varené v šupke
2 kusy Vajce slepačie natvrdo
2 kusy Uhorka kyslá
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
20 g Jogurt biely 1,5 % tuku
2 lyžice sojanéza

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.