Zemiakový guláš

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Zemiakový guláš

Zemiakový guláš

Zemiaky sú surovinou, ktorú môžete pripraviť naozaj na tisíc spôsobov. Konzumácia zemiakov je prínosná vďaka obsahu draslíka či vitamínu C. Výhodou zemiakov je tiež dobrá skladovateľnosť, vydržia v správnych podmienkach aj veľmi dlhú dobu.

 

Zemiaky sa podávajú hlavne ako príloha. Pri podávaní zemiakov ako hlavného chodu sa najčastejšie stretnete so zapečenými zemiakmi alebo napríklad v guláši či v iných mäsových či zeleninových zmesiach.

 

Nakrájajte cibuľu a nechajte ju zozlatnúť na rastlinnom oleji. Potom pridajte kúsok kvalitnej klobásky a posypte to sladkou paprikou. Zalejte vývarom a nechajte variť s pokrájanými zemiakmi cca 15 minút. Dochuťte majoránkou, rascou, soľou, čiernym korením a cesnakom. Malú časť gulášu rozmixujte tyčovým mixérom a zamiešajte naspäť, krásne tak guláš zahustíte.

 

Odporúčame podávať so žitným alebo kvaskovým chlebom.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
2 strúčiky Cesnak
2 litre Voda čistá
200 g Zemiaky
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 štipky Rasca
2 štipky Korenie paprika mletá
2 kusy Norimberská klobáska (100 g)
2 štipky Majorán
2 lyžice Olej slnečnicový

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.