Zemiakové gnocchi

Doba prípravy: 40 min. | autor:

Zemiakové gnocchi

Zemiakové gnocchi

Zemiaky uvaríme v šupke, ešte vlažné ich olúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Do stredu zemiakov pridáme vajce a osolíme, postupne prisypávame múku (neriaďte sa gramážou múky v recepte, keďže múku musíme dať podľa potreby) až vytvoríme cesto, ktoré nie je lepivé ale nie je ani veľmi husté. Z cesta vyvaľkáme valčeky, ktoré potom nakrájame na menšie kúsky (kolíky). Valčeky dotvarujeme vidličkou a dáme variť do vriacej osolenej vody a varíme cca 2 minúty kým nevyplávajú na povrch.

Ingrediencie - 2 porcie

240 g Zemiaky varené v šupke
2 kusy Vajce slepačie
2 štipky Soľ
40 g Múka cícerová

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.