Zdravý perník

Doba prípravy: 50 min. | autor:

Zdravý perník

Zdravý perník

Perníky patria medzi tradičné recepty našich mamičiek, prečo si ho ale nedopriať v trochu odľahčenej verzii? Zmes orechov dodá perníku na chuti a jablko sa postará o to, aby bolo cesto vláčnejšie. Vďaka jablku navyše telu jednoducho dodáte dávku vlákniny.

 

Do misky dajte vajce a trstinový cukor, prisypte preosiatu a jemne namletú múku, prášok do pečiva, kakao a podľa chuti perníkové korenie.

Potom do zmesi po častiach prilievajte mlieko a pomaly miešajte tak, aby cesto bolo hladké a bez hrudiek.

 

Nakoniec si ošúpte jablko a nastrúhajte ho na hrubom strúhadle. Zmes obľúbených orieškov si na hrubo nasekajte a všetko dôkladne vmiešajte do cesta. Cesto potom vlejte do predom vymastenej a vysypanej (napríklad kokosom) formy.

 

Rúru predhrejte na 180° a pečte približne 30 minút. Špáradlom skontrolujte, či je perník hotový.

Môžete podávať napríklad poliate kvalitnou čokoládou s vysokým obsahom kakaa.

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.