Zapečené zemiaky s treskou

Doba prípravy: 40 min. | autor:

Zapečené zemiaky s treskou

Zapečené zemiaky s treskou

Dnes treska patrí medzi najchutnejšie morské ryby. Svedčí o tom aj fakt, že vo Veľkej Británii zjedia ročne okolo 136 miliónov porcií tejto ryby. Po treske odporúčame siahnuť predovšetkým v prípade, že sa snažíte vyhnúť tuku, keďže sa hodí k vyrysovaniu a redukcii hmotnosti. Použiť ju môžete ako zdroj bielkovín bez ďalších kalórií. Vďaka treske sa dá dobre korigovať množstvo živín v jedálničku a pritom chrániť svalovú hmotu.

 

Zemiaky predvarte v osolenej vode tak, aby zostali vo vnútri ešte stále trocha pevné. Nakrájajte ich na 0,5 cm silné plátky. Zároveň opláchnite špenát horúcou vodou, odkvapkajte a položte ho na bok.

V malej miske zmiešajte čerstvý syr, vajce, petržlenovú vňať, štipku soli a jeden strúčik prelisovaného cesnaku. Predhrejte si rúru na 200 °C.

 

Pripravte si menšiu nádobu na zapekanie, vymastite ju tukom a vyplňte dno polovicou zemiakov. Potom nasleduje vrstva špenátu, zalejte ju polovičným množstvom surovej zálievky a prekryte poslednou vrstvou zemiakov a následne zvyškom zálievky.

 

Zemiaky dajte piecť do rúry dozlatista. Medzitým si rozohrejte panvicu a na masle vypražte jemne osolené filety. Vyprážajte krátko a prudko.

 

Na záver môžete podľa chuti dosoliť a posypať nasekanou petržlenovou vňaťou s trochou citrónovej kôry. Odporúčame rybu ešte posypať rozdrvenými lieskovými orieškami.

Ingrediencie - 2 porcie

10 g Maslo
200 g Zemiaky
2 kusy Vajce slepačie
80 g Špenát čerstvý
400 g Treska obyčajná
60 g Gervais original
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
40 g Petržlenová vňať
1 hrsť Orechy lieskové
10 g Citrónová kôra čerstvá

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.