Vianočka bez lepku

Doba prípravy: 60 min. | autor:

Vianočka bez lepku

Vianočka bez lepku

Múku zmiešajte vo väčšej miske so soľou, cukrom a so sušeným droždím. Na platni si zatiaľ ohrejte mlieko a dajte doň rozohriať aj tuk.

 

Mlieko s tukom potom spojte so sypkou zmesou a nakoniec pridajte hrozienka. Rukami vypracujte vláčne cesto, ktoré necháte aspoň hodinu zakryté kysnúť.

 

Keď je cesto vykysnuté, rozdeľte ho na diely, z ktorých vianočku zapletiete.

Pripravenú vianočku dajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte aspoň  15 minút dokysnúť.

 

Potom ju potrite rozšľahaným vajíčkom a dajte piecť na 200°C približne 40 minút.

Vianočku odporúčame podávať s maslom a obľúbenou marmeládou, chutná bude ale určite aj bez toho.

 

Ingrediencie na 1 klasickú vianočku:

  • 96 g masla
  • 360 ml polotučného mlieka
  • 2 vajcia
  • 80 g hrozienok
  • štipka soli
  • 80 g kokosového cukru
  • 480 g bezlepkovej múky
  • 1 balenie sušeného droždia

Inšpirujte sa aj inými receptami na vianočné cukrovinky.

Ingrediencie - 2 porcie

40 g Maslo
100 ml Polotučné mlieko 1,5 % tuku
1 kus Vajce slepačie
30 g Hrozienka
1 štipka Soľ
20 g Cukor hnedý trstinový
100 g Múka bezlepková
0.5 balení Droždie sušené (10 g)

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.