Vegánsky segedínsky guľáš

Doba prípravy: 40 min. | autor:

Vegánsky segedínsky guľáš

Vegánsky segedínsky guľáš

Už ste niekoľkokrát narazili v obchode na tempeh, ale nekúpili ste ho, pretože ste nevedeli čo s ním? A čo to vlastne tempeh je?

 

Tempeh sú fermentované sójové bôby, ktorá sa po uvarení nechávajú niekoľko dní zrieť, kým neprerastú bielu pleseň a nespoja sa dohromady. Potom sa varia, vyprážajú, údia či marinujú. Tempeh je tiež veľmi zdravá potravina a má chuť podobnú mäsu- dá sa teda využiť ako jeho plnohodnotná náhrada.

 

Najprv si orestujte cibuľu a pridajte k nej sladkú papriku. Pri tomto kroku buďte opatrný aby sa korenie neprepálilo a paprika tak nezhorkla.

 

Zalejte vriacou vodou, pridajte kapustu a varte cca 30 minút, kým kapusta nezmäkne. Prelisujte cesnak a dochuťte.

 

Tempeh nakrájaný na kocky vypražte na panvici s olejom dozlatista. Keď panvici hneď prikryjete pokrievkou, docielite tak veľmi chrumkavú konzistenciu tempehu. Dochuťte rascou, čiernym korením a soľou.

 

Nakoniec môžete podľa potreby zahustiť kyslou smotanou s múkou. Guľáš odporúčame podávať s celozrnnou knedľou.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
2 strúčiky Cesnak
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 štipky Rasca
2 štipky Korenie paprika mletá
250 g Kapusta kyslá
180 g Bio tempeh údený Sunfood
2 ml Olej repkový

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.