Vegánska šošovicová sekaná

Doba prípravy: 45 min. | autor:

Vegánska šošovicová sekaná

Vegánska šošovicová sekaná

Strukoviny patria medzi veľmi zdravé potraviny, ktoré by mal do jedálničku zaradiť každý. Obsahujú množstvo zdraviu prospešných látok a sú aj významným zdrojom bielkovín. Vyskúšajte skvelú šošovicovú sekanú a uvidíte, ako si na nej pochutnáte!

 

Šošovicu uvarte do mäkka a medzitým si na oleji opečte nakrájané šampiňóny s nastrúhanou mrkvou na cibuľke. Potom zmiešajte všetko dohromady, pridajte zvyšné ingrediencie a zmixujte. Nasekané oriešky pridajte aj po mixovaní.

 

Časť šošovice si môžete nechať bokom vcelku a potom ju primiešať, aby bola sekaná viac štruktúrovaná. Nakoniec primiešajte do zmesi čerstvý petržlen a dajde do podlhovastej formy vyloženej papierom na pečenie. Navrch ešte posypte lahôdkové droždie. Pečte približne 1 hodinu na 180 stupňov.

 

Šošovicová sekaná sa hodí ako na chlieb, tak ako hlavné jedlo napríklad k vareným zemiakom. Podávať ju teda môžete studenú aj teplú.

Ingrediencie - 2 porcie

1 kus Mrkva
10 g Horčica plnotučná
2 strúčiky Cesnak
2 ml Olej olivový
1 kus Cibuľa červená
40 g Šampiňóny čerstvé
10 g Ľanové semienka celé
250 g Šošovica varená
1 hrsť Zmes jadier a orechov
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 štipky Majorán
20 g Petržlenová vňať
2 lyžičky lahôdkové droždie

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.