Vaječná ryža

Doba prípravy: 25 min. | autor:

Vaječná ryža

Vaječná ryža

Ryža je prirodzene bezlepková plodina, takže je obľúbenou prílohou pri bezlepkovej diéte. Okrem toho ju majú v obľube aj ľudia, ktorí sa snažia schudnúť. Je vhodnejšie konzumovať jej celozrnnú verziu, ktorá obsahuje oveľa viac prospešných látok než ryža biela.

 

Najprv si ošúpte nakrájanú cibuľu najemno. Reďkovky a pór nakrájajte na kolieska. Mozzarellu nastrúhajte. Vajíčka si rozlejte do misky a vyšľahajte s trochou soli.

 

V hrnci na kokosovom oleji osmažte nakrájanú cibuľku, prisypte surovú hnedú ryžu, osoľte, zamiešajte, zalejte dostatočným množstvom vody a varte podľa návodu na obale.

 

Tesne pred tým než sa vyvarí všetka voda, pridajte k ryži vyšľahané a ochutené vajíčka spolu s nastrúhanou mozzarellou. Všetko dobre premiešajte a nechajte ohriať tak, aby vajíčka stuhli a syr sa roztiekol.

 

Potom odstavte z platne, do vaječnej ryže vmiešajte nakrájané reďkovky a pór a môžete podávať.

Ingrediencie - 2 porcie

1 kus Cibuľa
60 g Mozzarella
70 g Reďkovky
2 kusy Vajce slepačie
1 kus Pór
2 štipky Soľ
120 g Celozrnná ryža varená
10 ml Olej kokosový

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.